U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Border Collie staat bekend als een actieve, slimme, goed te trainen hond. Dit zorgt ervoor dat het ras erg populair is. Toch is een border collie lang niet voor iedereen een geschikte hond. Hij heeft een sportieve, stabiele baas nodig die graag met hem werkt. 

De Border Collie komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen  Schotland en Noord-Engeland. Het ras is oorspronkelijk gefokt voor het drijven van schapen, en ook nu nog is de Border Collie een echte werkhond.

De Border Collie is een atletisch gebouwde hond met een korte tot half langharige vacht. Er zijn veel kleurstellingen mogelijk. Voor de mogelijke kleuren van de Border Collie kun je een kijkje nemen op deze site.

 

Erfelijke ziektes                                                                                                    Vachtkleuren

Op zoek naar een fotograaf voor een fotoshoot? Lianne van Limage fotografie maakt prachtige foto's! Gevestigd in Rozenburg, Zuid-Holland! (Ook shoots op locatie!)